Positief pesten aanpakken

Speciaal voor scholen. In twee onderdelen pakken wij zowel educatief en recreatief pesten positief aan.

Stap 1: Recreatief en interactief

Vol humor, luchtig en interactief pakken wij pesten aan met een onvergetelijke beleving, de magische vuurshow Samen is Leuker dan Alleen speciaal voor scholen met als doel om als groep pesten te overwinnen.

Met magie en vuur start het verhaal, een strijd tussen de twee artiesten wie het aller, aller, aller leukst is. De kinderen joelen, schreeuwen, kiezen en zijn uitbundig bezig met partij kiezen terwijl Martin vooral Thomas pest.

Moraal van het verhaal in Samen is Leuker dan Alleen? Martin besluit aan het einde samen te werken met Thomas en daarmee een sensationele show nog vurige af te sluiten met de gezamenlijke vlammen.

De strijd om populariteit met de positieve interactie laat kinderen inzien hoe ze zich laten beïnvloeden in een proces van kiezen. 

Stap 2: Educatieve reflectie

Na de show deelt Thomas zijn ervaring hoe hij werd gepest als kind met alle gevolgen die dit had op zijn ontwikkeling als mens. De pester had ook zijn eigen uitdagingen, huiselijk geweld met als respons afreageren op mij.

Door vragen te stellen ontstaat het proces van persoonlijke groei dat afsluit met groepsafspraken inclusief praktische tips. Pesten collectief aanpakken.

Een beller is sneller!

Wil je de mogelijkheden voor jouw school bespreken? Bel Thomas de Vuurspuwer op 06-21666270 of stuur een e-mail naar thomas@samenisleukerdanalleen.nl.

#stoppesten #pesten #educatietheater #samenisleukerdanalleen

Deze website maakt gebruik van cookies. Als je doorgaat ga je hiermee akkoord.  Meer info